mandag 15. september 2014

Hva brukes de forskjellige stoffene til ? Stoffguide del 2

Da ble det litt tid til å fortsette på min guiding i stoffjungelen. Dette er utfra mine egne erfaringer og beklager om jeg ikke får med meg alt om de forskjellige stoffene. Jeg skriver utfra den kunnskapen jeg selv har og jeg er ingen spesialist på dette. Tilføy gjerne om du vet mer om dette enn meg. Del 1 finner du HER.

Bomull chambrey

Dette stoffet, som jeg har kjøpt fra Stoff og stil, ligner litt på tynn dongeri og er uten stretch. Det passer bra til f.eks skjorter eller bukser. 

Disse buksene er sydd av chambrey fra Stoff og stil.


Frottè

Dette kan være en blanding av bomull og polyester, eller kun bomull. Stoffet er flossete, eller med små løkker på den ene siden(eller begge). Den finnes i flere forskjellige kvaliteter b.l.a sommer og vinterfrotte, der det ene er tykkere enn det andre. Disse passer b.l.a til kjoler, t-skjorter, shorts, bukser o.l Man kan også sy badekåper av 2-sidet frottè.

Disse kjolene er sydd av sommerfrottè


Fleece

Fleece finnes i tre forskjellige tykkelser, dette er ett utdrag fra Wikipedia:Finnes primært i 4 tykkelser: Microfleece, 100, 200, 300, med 300 som den tykkeste kvalitet. De kvalitetene jeg kjenner til er microfleece, luksusfleece og polarfleece. Polarfleece er tykkere og mykere enn microfleece, mens luksusfleecen er enda mykere og noe lengere i pelsen om jeg kan si det sånn. Dette stoffet er 100% polyester(syntetisk)

Disse kjolene er sydd i Polarfleece


Stretch chenille/velour

Nå må jeg gjenta at dette er fra mine egne syerfaringer, jeg vet ikke hva som er den riktige betegnelsen på forskjellen mellom disse..men jeg har merket meg at chenille er tynnere enn velour og det støver mye mere når man klipper/skjærer i det. Jeg syns både velour og chenille passer bra til småbarnsklær, jeg syr ikke så mye til voksen så jeg vet ikke om det kanskje er bedre med velour der?  Om man kjøper Hilco velour og sammenligner med chenille fra s&s, så kjenner man at denne velouren er mye tykkere. Disse stoffene passer bra til heldresser, bukser, kjoler og sikkert mye annet. Dette stoffet er en blanding av bomull og polyester.


Disse buksene er sydd av stretch chenille fra Stoff og stil


Håper dette er til nytte for deg.


Ha en fin sydag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar