mandag 15. september 2014

Hva brukes de forskjellige stoffene til ? Stoffguide del 2

Da ble det litt tid til å fortsette på min guiding i stoffjungelen. Dette er utfra mine egne erfaringer og beklager om jeg ikke får med meg alt om de forskjellige stoffene. Jeg skriver utfra den kunnskapen jeg selv har og jeg er ingen spesialist på dette. Tilføy gjerne om du vet mer om dette enn meg. Del 1 finner du HER.

Bomull chambrey

Dette stoffet, som jeg har kjøpt fra Stoff og stil, ligner litt på tynn dongeri og er uten stretch. Det passer bra til f.eks skjorter eller bukser. 

Disse buksene er sydd av chambrey fra Stoff og stil.


Frottè

Dette kan være en blanding av bomull og polyester, eller kun bomull. Stoffet er flossete, eller med små løkker på den ene siden(eller begge). Den finnes i flere forskjellige kvaliteter b.l.a sommer og vinterfrotte, der det ene er tykkere enn det andre. Disse passer b.l.a til kjoler, t-skjorter, shorts, bukser o.l Man kan også sy badekåper av 2-sidet frottè.

Disse kjolene er sydd av sommerfrottè


Fleece

Fleece finnes i tre forskjellige tykkelser, dette er ett utdrag fra Wikipedia:Finnes primært i 4 tykkelser: Microfleece, 100, 200, 300, med 300 som den tykkeste kvalitet. De kvalitetene jeg kjenner til er microfleece, luksusfleece og polarfleece. Polarfleece er tykkere og mykere enn microfleece, mens luksusfleecen er enda mykere og noe lengere i pelsen om jeg kan si det sånn. Dette stoffet er 100% polyester(syntetisk)

Disse kjolene er sydd i Polarfleece


Stretch chenille/velour

Nå må jeg gjenta at dette er fra mine egne syerfaringer, jeg vet ikke hva som er den riktige betegnelsen på forskjellen mellom disse..men jeg har merket meg at chenille er tynnere enn velour og det støver mye mere når man klipper/skjærer i det. Jeg syns både velour og chenille passer bra til småbarnsklær, jeg syr ikke så mye til voksen så jeg vet ikke om det kanskje er bedre med velour der?  Om man kjøper Hilco velour og sammenligner med chenille fra s&s, så kjenner man at denne velouren er mye tykkere. Disse stoffene passer bra til heldresser, bukser, kjoler og sikkert mye annet. Dette stoffet er en blanding av bomull og polyester.


Disse buksene er sydd av stretch chenille fra Stoff og stil


Håper dette er til nytte for deg.


Ha en fin sydag!






fredag 5. september 2014

Ballongbukser

Det er jo alltid spennende å sy noe nytt for salg, for man aner jo ikke om noen er interessert i å kjøpe akkurat det. Men i fjor når jeg spurte folk om hva de ønsker jeg skal lage, så ble ballongbukser nevnt av flere. Jeg har tenkt på dette lenge og laget mønster for en god stund siden, jeg ble ikke helt fornøyd med mønsteret så jeg endret endel på det før jeg satte igang med disse.





Stoffer: ribb fra Uglemordesign, blomstrete Tildastoff fra Panduro, ugler fra Stoff og stil og stjernestoff fra Eurokangas i Tornio.
Mønster: Eget

Ha en fin dag!


torsdag 4. september 2014

Traktorer er alltid pop

Dette stoffet klarte jeg å sikre meg et par meter av den gang det kom i en Norsk nettbutikk, glad er jeg for det. Traktorer er alltid populære hos små tøffinger og hos foreldrene virker det som.
Kunden ønsket noe i dette stoffet og bukse med store lommer, så da ble det slik
Når jeg syr liker jeg å finne kombinasjoner som ikke er så åpenbare, om jeg kan si det slik. Mange ganger kan jeg sitte og studere stoffhyllene og det bare "går ett lys opp"om at det og det faktisk kunne vært en fin match :)

Stoffer: Traktorer fra Olivias.com, striper fra Sydilla.no, ribb fra Stoff og stil, interlock fra Sydilla og jeansjersey fra Uglemor.com
Mønster: Genser fra hs&j og buksen har jeg laget selv utfra ett grunnmønster i boka jeg kjøpte tidligere i år.

Ha en fin dag!