tirsdag 22. april 2014

Caps-lue

I sverige kaller de disse luene for meps, som kommer av møssa og caps. Vet ikke helt hva man kan kalle de for på norsk. Jeg kaller de inntil videre for caps lue. Har igrunnen ikke vært så begeistret for disse, men i det siste har jeg sett så mange fine slike så da måtte jeg jo. Brukte mitt gamle luemønster som jeg lagde litt mere baggy og en brem som jeg syns så passende ut til. Siden jeg ikke hadde eller fant noe stryke vlieseline, så brukte jeg litt tynn platevatt..man tar det man har.

Når jeg spurte henne hva vi skulle lage av det rosa stoffet svarte hun kjapt lue, så da ble det denne. Var ikke så villig i dag modellen min, men klarte å få tatt ett kjapt bilde.

Den andre modellen min var derimot svært samarbeidsvillig


Mønster: Eget, endret bare litt på høyda så den ble mere baggy og lagde brem som gikk nesten til ørene.
Stoff: Hello Kitty etterligning kjøpt på oppfordring fra lillesnuppa her, fra "syrommet..for de kreative"på FB, lilla jersey fra JnyDesign. 

Ha en fin kveld!



mandag 21. april 2014

Live bilder av Larakjolen

Her er noen bilder av en meget fornøyd liten frøken, det blir nok sydd flere av denne. Siden knappene jeg hadde på i går ble for store, så valgte jeg å sette på kam plastknapper. Vet ikke helt om jeg er fornøyd, kanskje blir de byttet ut mot større knapper.



Anna Svennings webshop finner du HER, om du ikke fant den etter linken i det forrige innlegget.

Jeg gjorde min egen vri på lommene og kantet med coverproen og sydde lommene direkte på stoffet.


Ha en fin dag!

søndag 20. april 2014

Lara kjole

Nå har jeg endelig fått sydd Lara kjolen, den ene av tre kjoler som Anna Svenning har designet. Hun har vært en av de som har inspirert meg mest til å begynne å sy. Mønstrene får du kjøpt i hennes webshop, som du finne via bloggen hennes Laralil

Her er de tre mønstrene som hun har laget.

Ganske enkel søm og man trenger ikke Overlock eller Coverstitch maskin for å lage disse. Hun har også laget en fin steg-for-steg forklaring på hvordan man syr sammen disse kjolene.

Her er min versjon av Larakjolen.

Ikke så bra bilde ser jeg nå, men skal se om jeg kan få tatt noen actionbilder senere.

Stoff: rosa prikket stoff fra Sydilla og svart french terry fra "syrommet..for de kreative" på FB.

Ha en fin kveld!


torsdag 10. april 2014

Påsketid

Ja nå nærmer påsken seg og jeg har jobb selve påskehelgen. Jeg jobber med psykisk utviklingshemmede og det er veldig givende, blir koselig å være på jobb hos de i påska. Så er det bare å håpe at det blir fint vær så man kan finne på ting ute.

Her er det siste jeg sydde før jeg går på langfri.
Disse uglene er så fine, håper jeg får tak i disse i lilla også.

Sett til en liten gutt som bor i Oslo, morsomt å sende avgårde til andre siden av landet.

Så får jeg ønske dere 
god påske!


onsdag 9. april 2014

Nytt familie medlem

I dag fikk jeg endelig det nye familiemedlemmet vårt hjem, må si meg veldig fornøyd. En veldig stille og rolig kar ;)
Tenkte siden jeg har to jenter fra før, så måtte dette bli en gutt..iallefall i dag. Kanskje ikke så matchende bukser til resten, men det var nå den jeg hadde i rett størrelse.

Denne dukka kjøpte jeg brukt på ei Facebook gruppe og kunne veldig gjerne tenke meg en til. Får tenke litt på det.
Nye stoffer er også ankommet, denne gangen også i fast/vevd bomull siden jeg har kjøpt noen nye sybøker hvor mønstrene er ment for det.

Disse bøkene er jeg nå den heldige eier av

Gleder meg til å sy noe fra bøkene.

Ha en fin dag!





søndag 6. april 2014

Body skred

Tiltross for at jeg har arbeidshelg og er alene med lillesnuppa ha jeg fått gjort en god del på syrommet. Holder på å lage sett i str. 62, så jeg har ennå buksene igjen. I tillegg til disse har jeg enda to til som jeg ikke rekker på denne helga. Skal å jobb nå i kveld så da blir det ikke gjort noe mere.

Bodyer for enhver smak :)





Mønster: Body fra Heiltspesiell og Jubels bok, har forelska meg helt i de mønstrene derfra.
Stoff: Fra b.l.a Sydilla, Olivias, jny, s&s, Liandlo..ja hvem husker alle.

Ha en fin Søndag! 





fredag 4. april 2014

Bondegården

Noen ganger har man bare så flaks med stoff matching! Denne tunikaen har to stoffer, som jegsyns passer helt perfekt i fargen. Bare lurer på om det er fra samme leverandør, selv om det er fra to forskjellige butikker. Morsomt stoff denne med katt, hund, kyr o.s.v
Bildet gjengir ikke helt rett farge på den rosa kanten, for jeg måtte justere fargen på bildet for at selve kjolen ikke skulle være mere blåaktig enn lilla i fargen. Kanten er litt dusere enn det som sees her.

Så fikk jeg sydd ferdig en bukse jeg hadde bestilling på fra før jeg ble operert, så nå har jeg kommet ajour med alle bestillinger og det er like godt hver gang.

Stoffer: Bodegårdstoff fra "syrommet for de kreative"(Facebookside), ensfarget jersey fra Jonic-textil, kanting fra Sydilla(?), ribb fra Stoff og stil og dyreprint stoff fra Sydilla.no.

Mønster: Kjolen er ett eget mønster og buksa er fra Heiltspesiell og Jubels bok.

God helg!