torsdag 30. januar 2014

Trøste shopping!

Det er så utrolig kjipt å være sy og ikke få noe gjort når man har fått slike fine stoffer i posten som jeg fikk i går. De er allerede vasket og tørket og klar til action, men det hjelper så lite.






Å når man syns synd på seg sjøl, så må det trøste shoppes. Ikke stoffer denne gangen, men bøker. Har så lyst å lage mine egne mønster og da tenkte jeg å begynne med Inger Øbergs bok. Skulle jo bare ha den, men det ble en engelsk bok attpåtil ;)

God helg!(snart)



onsdag 29. januar 2014

Sikte mot stjernene

Stjerner er utrolig populært for tiden ser jeg, kanskje ikke helt min stil men det er jo morsomt å lage litt annet enn det man vanligvis gjør. Dette stoffet kjøpte jeg "brukt", dvs at jeg kjøpte det hos en annen hobby syerske på en Facebook gruppe hvor man kan legge ut for salg fra overskuddslageret man har. 
(Dette settet er i str. 68 og er til salgs)
Jeg har allerede solgt unna to Norgespakker med stoffer som jeg ikke har bruk for lengere og nå har jeg jammen nok til en pakke til. Må bare få målt opp og satt en pris på det. det er så bra å kunne selge det til noen som får bruk for det enn at det ligger og støver ned i hyllene her.
Selvfølgelig må man jo kjøpe inn nytt når det blir litt hylleplass igjen ;)
Dette venter jeg på nå:
Olivias.no
Fra Sydilla.no

Jeg finansierer stoffkjøpingen min å selge luer, masse luer. Nå kjenner jeg at det har vært godt å ikke sydd noe særlig luer på en stund, men vet jo at jeg må starte opp igjen snart så jeg er klar til høsten igjen. En del av disse stoffene blir nok til nettopp det..luer.

Ha en fin dag!


tirsdag 28. januar 2014

Kjøretøy til gutta

Ingen tvil om at guttas favoritter er kjøretøy i forskjellige varianter. Her er litt av hvert for gutta.
Her har jeg brukt kuttemaskinen min til å lage en traktor som jeg har strøket på armen. Syns det passet bra. Jeg har ikke ligget på latsiden når det gjelder sying, men vært dårlig på å blogge det. Her er mere som ble laget i forrige uke:
Bilder av ymse kvalitet siden noen er tatt med Ipaden :)

Ha en fin kveld!


torsdag 16. januar 2014

Nydelige monstertrucker!

Høres kanskje ut som jeg har bomma helt på overskrifta, men det jeg mener er fargene på en av de nye monstertruckene til Sydilla. Jeg simpelten eelsker denne kombinasjonen av petrol og turkis, måtte bare sy noe av det. Heldige meg som hadde noe turkis velour og ribb liggende som passet bra til. Bare synd jeg ikke har en liten gutt som kan bruke dette.
Dette Sydilla stoffet har farger som er fryktelig vanskelig å få riktig på bilde og man er ganske avhengig av dagslys, litt vanskelig når mørketiden ikke er riktig over ennå.

Nå skal jeg straks på jobb, men snart er det helg og hyttetur på oss.

God helg!



tirsdag 14. januar 2014

Hvordan lage halsåpning

Denne forklaringen lagde jeg egentlig til en bloggvenninne, hun var så fornøyd med den at hun syntes jeg skulle legge den ut på bloggen så flere kunne ha nytte av den. Med noen små endringer, her er den:

Forsiden på genseren er brettet midt foran. Jeg skjærer av en bit og passer på at den er nok skrådd, så blir det lettere å få kantebåndet pent. Måtte prøve noen ganger før jeg fant ut hvor mye jeg måtte skrå den


Som regel må jeg klippe/skjære åpningen litt lengre enn det jeg allerede har tatt bort. Lettere å se hvor langt ned man vil ha den når man får lagt den rett vei, vanligvis ca. 5 cm.

 Så syr jeg sammen alle delene utenom den siste sømmen. Hvis man bruker vaskeanvisning og/eller størrelsesmerker kan man sette de på plass nå. Jeg setter de fast med knappenål midt bak, men det er lurest å sy de fast med noen sting så slipper man at knappenålen er i veien for kantingen.

Da er det bare å starte med kantingen.Jeg syr jeg nedover, når jeg kommer nederst i ”V”, så trekker jeg den høyre siden ned slikt at det blir en (noenlunde)rett linje. 


Når jeg syr bruker jeg hele hånda for å få fine buer, omtrent slik:
Jeg hjelper på en måte til å svinge stoffet med hele hånda, slik har jeg funnet ut at buene blir finest, kanskje du finner på noe annet.


Når du har sydd helt rundt, skal det se omtrent slik ut:


Nå bretter jeg den ene kanten over den andre. Om du har vært uheldig og fått en ujevn søm, så legg den underst. Er vel noe som heter jente og gutteåpning, men det bryr jeg meg ikke om, syns det er viktigere at sluttresultatet blir bra :)


   Nå syr jeg med vanlig symaskin noen sømmer fram og tilbake. Mulig jeg er pirkete, men jeg syns det blir finest hvis man syr mellom sømmene om du skjønner. Jeg syr altså mellom de to ytterste sømmene, dette er selvfølgelig en smakssak.  

Nå er det bare å brette halskanten mot hverandre, rette mot rette og sy sammen. Husk å ha litt ekstra tråd om du syr med overlock, så blir det lettere å feste den tilslutt.
Helt til slutt syr man sømmen ned med noen sting, så ser det penere ut. Om du ikke skjønner hva jeg mener kan du se på ett kjøpt plagg som er kanting på. 

Slik ble genseren med tilhørende bukse:


Lykke til!

mandag 13. januar 2014

Tålmodighet er en dyd

De siste gangene jeg har sydd klær, så har jeg plagdes med ett eller annet. Samme med dette settet jeg sydde i dag. Plagdes med kantingen, dummeste jeg har gjort er å begynne å skru på knappen oppå coverpro maskinen min. Har kun vært plaget etter at jeg begynte med det.
Satte på metallknapper, men når jeg skulle kneppe dem så passet ikke ho og han delen..??? hva ialle dager har jeg gjort feil?? Heldigvis hadde jeg bare satt på en knapp, tok ikke sjansen på flere så da ble det kam knapper. De klarte jeg å klemme flate og alt var bare sorgen. Etter å telt litt og pusta rolig fortsatte jeg og fikk den da ferdig tilslutt. Heldigvis er det vi som skal ha settet, hadde ikke kunnet solgt det slik. Heldigvis er dette inni og utvendig ble det ganske ok.


Stoff:
Ullfrottè fra Janus "ull på rull". Kanta med vanlig interlock og pynta den litt med stjerner av heat transfer vinyl, laget på silhouette cameoen min.
Mønster: Heilt spesiell og Jubels bok.

Ha en fin kveld!

søndag 12. januar 2014

Sybøker for nybegynnere

Det er mange som lurer på hvor de skal begynne når de starter å sy. Hvilke mønster, stoffer og symaskiner trenger man egentlig. Det er vel litt individuelt og finnes ingen oppskrift på hva som er rett og galt.
 Boka "sy myke barneklær" har mange enkle mønstre som jeg selv gjerne skulle hatt når jeg startet. Denne har mønster til klær av fleece, som er ett enkelt stoff å sy i og man trenger ikke noe mere enn en vanlig symaskin.

Denne boka er en av de første mine bøker og er vel mest for vevd bomull, noe som er enklere å sy i om du ikke har overlock eller babylock som meg. 

Sybloggernes bøker "made by me" og "handmade" har også mange fine mønster for både liten og stor, både til bomulls jerseystoffer(elastisk stoff) og vevdbomull(fast stoff).

Meedom(forfatternes navn) bøkene har også mange fine enkle grunnmønster og kan være en grei nybegynner bok. Selv syns jeg enkelte av mønstrene er veldig brede og har ikke sydd så mye fra disse. Skulle hatt disse bøkerne litt tidligere, siden jeg nå syns mønstrene blir litt for enkle.

Boka jeg syr fra nå om dagen er denne: 

Noen mener at dette ikke er boka for helt ferske syere og jeg kan vel tildels være enig, men der er også enkle mønstre man kan sy som nybegynner også. Det er også en del forklaringer foran i boken som jeg har satt stor pris på.  Selv har jeg aldri vært flink til å lese syskoler og beskrivelser i bøker, men skjønner at det kan være lurt. Jeg er mere sånn som prøver først og leser bruksanvisning etterpå om noe gikk galt. 

Denne boka var jeg så heldig å få, men har ikke fått prøvd meg på ennå, så om den passer til nybegynnere vet jeg ikke helt. Men den er full av fargerike og morsomme mønster:

Ett lurt tips kan være å dra på biblioteket og låne bøker der. Har de ikke den boken du tenkte deg der, så kan de helt sikkert bestille den inn til deg. Her har de iallfall vært veldig behjelpelig når det kommer til akkurat det. 

Til slutt, min absolutte favoritt og disse bladene har jeg sydd fra helt siden jeg begynte å sy for 2 1/2 år siden. Dette var mitt første blad, som har mange gode mønster:
(trykk på bildet så kan du se innholdet)

Det som er så fint med Ottobre er at du kan gå inn på nettsiden deres og bla i alle bladene og bestille tidliger nummer.
Det finnes også "løs" mønstre man kan kjøpe fra b.l.a Onion, Minikrea og Stoff og stil.

Lykke til med syingen! 







fredag 10. januar 2014

Nytt år, nye muligheter

I begynnelsen av dette året har det ikke vært så mye sying, kanskje fordi det var så mye sying i slutten av det forrige året. Jeg har jobbet og når jeg hadde fri i helga så dro vi på hytta. For der er det lengesiden vi har vært nå, blir ikke like lenge til neste gang vi drar dit.
Har lekt meg litt med cameoen, er jo over ett år siden jeg kjøpte den men har ikke vært så flink å bruke den. 
Her er noen luer som er på gang
Alle bad hair luene er bestillinger og ennå flere bestillinger ble det når jeg la ut bildet av disse på min (private)FB side. 
Denne ble jeg veldig fornøyd med og den ble solgt via Instagram :)
Settet under ble laget i romjulen og er sydd på bestilling. Har ennå noe igjen av dette flotte revestoffet.

Mønster: Heilt spesiell og jubels genser og bukse, med eget lommemønster.
Luene er eget mønster.
Stoff: Svart ensfarget fra Textart, turkis isoli og ribb fra stoff og stil. Revestoffet bestilte jeg fra en Eplabutikk som jeg ikke husker navnet på.(kan finne det ut om noen er interessert)
Vinyl fra glada grodan.
Nyttårsforsetter: Hm..må vel bli at jeg skal få bedre syselvtillit og tørre å prøve meg på litt mer avansert søm.

Godt nytt år!
(bedre sent enn aldri)