onsdag 27. november 2013

Ullfiltlue og refleksluer i fleng

Et par bestillinger til unnagjort i dag. Her er lillesnuppa modell, ikke så enkelt å få et noenlunde bilde når hun helst skal gjøre grimaser :)
Lua er pyntet med heklede blomster, heklet av min mor. Hun heklet opp en del blomster til meg for en stund tilbake, men nå trenger jeg visst påfylling. Må vel prøve sjøl denne gangen. Inni blomstene har jeg en rosa perle fra Panduro.
Stoff fra Rainbow tekstil i Oslo, fordelen med å ha eldste dattra på skole der..hun kan shoppe når mora trenger påfyll av div stoffer. Jeg valgte å fôre denne med rosa ullfrottè fra Janus, blir vel ikke helt vindtett, men ull er jo som kjent gull. Som ribb har jeg brukt det lilla ullstoffet som er litt ribbet fra Janus, de trenger virkelig å forbedre produkt beskrivelsene på metervarene sine. 

Refleksluer i fleng

Refleksluer med navn og stjerner/blomst, kuttet med silhouette cameo maskinen min.

Ha en fin kveld :)



tirsdag 26. november 2013

Mørketid


 Nå er mørketiden over oss her Nord og det merkes! De senere år har jeg vært veldig preget av mørketiden, jeg har veldig lite overskudd og tiltakslyst. I dag var vi endatil ute midt på dagen for å få med det lille dagslyset som er nå, men kan ikke si at jeg føler meg energisk av den grunn. Jeg begynner heldigvis å bli ferdig med de bestillinger jeg har, for det blir nok ikke så stor produksjon framover..tror jeg iallfall :)
Mens jeg lå med influensa og kjeda meg så lærte jeg meg å hekle lyslykter, med hjelp fra min mor og en video fra Drops garnstudio..slik ble de. Skulle egentlig ta de med på marked, men nå har jeg mest lyst å beholde de selv. Kanskje blir det noen i julegaver også.

Jeg har ennå 3 marked til før jul, men jeg har ikke store forhåpninger om mye salg. Vet fra ifjor at salget ikke er det største rett før jul, de fleste har vel handlet seg ferdig. Men det er nå gøy å være med å treffe folk og tjene noen kroner, om det ikke er så mye kan det jo bli nok til en meter stoff eller tre ;)

Ha en fin kveld!

søndag 24. november 2013

Den rette fargekombinasjonen

Noen ganger kan den rette matchen dukke opp ved at to stoffer tilfeldigvis havner ved siden av hverandre i stoffhylla, som disse to stoffene. Dessverre er det ikke så enkelt å få det fram på bilde, for denne petrol/turkise ullfrottèn blir helt feil på bilde. Ikke engang Janus sitt eget bilde stemmer med den rette fargen, for denne er kjøpt på Janus nettbutikk og de kaller disse ullstoffene for ull på rull. Dette settet er til lillesnuppa vår og blir nok deilig å bruke både i barnehagen og ellers. 
Her er det full vinter og jeg må vel sy mere av de flotte ullstoffene jeg har hjemme nå.


Slik ble det altså på bilde og dere som har av dette stoffet vet at fargen er helt feil, synd at det ikke kommer fram for en fin match dette er.

Mønstrene: fra Jubel&HS bok, mener det er fra side 54.

Stoffer: feer fra Sydilla og ullfrottè fra "ull på rull" fra Janus.

Ha en fin kveld! :)

lørdag 23. november 2013

Silhouette cameo

I dag skal jeg forklare litt mere om silhouette maskinen min. Siden jeg ikke har bilder fra når jeg har brukt den, så kan jeg bare tipse om forskjellige nettsteder jeg har funnet god hjelp og inspirasjon.

Denne fantastiske maskinen ser slik ut
Med maskinen følger det med ett program med noen maler/figurer man kan bruke, ikke så bra utvalg men man kan også få kjøpt en hel masse på nett. Når man har lært seg litt mere kan man lage(trace) egne bilder og mønstre.

Den kan brukes til ganske mye, men jeg har kun brukt den til å lage strykemerker for klær og så har min datter og venninna laget valentineskort til kjærestene. Fant dessverre ikke bilde av de, men her er noen av strykemerkene jeg har laget:
Mønsteret til "my little pony" som er på det siste bildet fant jeg HER, der er også en fin forklaring på hvordan man "tracer" ett bilde. Dvs at man lager ett mønster til silhouettemaskinen av et bilde man har på dataen.
 Jeg har ennå ikke fått prøvd meg på strykemerker med flere farger, det står øverst på min "skal prøves"liste. Hello Kitty her er ett bilde jeg har lastet ned og tracet, dvs at jeg har laget det om til ett bilde som cameoen kan skjære ut i heat transfer vinyl. 

Ellers er jeg veldig begeistret over at man kan bruke refleks i heat transfer utgave og stryke på b.l.a luer. 


Ett tips før man setter igang og det er å finne de rette innstillingene på kniven før man setter igang, jeg gjorde mange feil til å begynne med. Kniven kutta igjennom både vinylen og i matta, men fant en DIY video på nett som hjalp meg masse. 

Vet ikke om dette var til noen hjelp for "uvitende", men om man går inn på Youtube og søker på silhouette cameo, så er det mange bra videoer med forklaringer på det meste. Silhouette America blog viser også mange fine ting som er laget med cameoen. Man har uendelig med muligheter siden man kan lage veggord, skrive, lage prinsessekroner, sjørøverhatter, masker o.s.v, man trenger bare det rette tilbehøret. Jeg er selv ennå på utforsknings stadiet og det er veldig spennende.

God natt!






torsdag 21. november 2013

Skjørt til småfrøkner

Denne gangen fikk jeg prøvd skjørtene med lommer fra boka til Jubel og Heilt spesiell. Jeg likte godt å sy disse, så det kommer nok flere skjørt av dette mønsteret. Tidligere har jeg sydd vippeskjørt fra boka "Barn igjen", men ble lei når det ble ganske mange av de etterhvert.

Jeg har brukt isoli fra S&S, bomullsjersey fra Sydilla og Fabelblå. Jeg har hørt at en del har vært misfornøyd med kvaliteten med isolien fra S&S, men da har jeg vært heldig for den jeg har kjøpt har vært bra. Fikk pakke derfra i dag, men ikke noe å vise fram siden det for det meste var fleece til å fore luer.
 Nå på Søndag er det marked på kulturhuset her i byen og jeg holder på å gjøre meg klar til det, med nye luer og pannebånd.

Ha en fin kveld!

tirsdag 19. november 2013

Influensa sesongen er igang

Nå har jeg vært uvirksom i flere dager pga influensa, noe som passer veldig dårlig. I dag måtte jeg bare få noe gjort og da har jeg gjort ferdig disse tre settene. To av settene skal til et par tvillinger og det siste var ett sett som jeg lagde med det samme jeg holdt på, men nå er det også solgt. Jeg vet jo at monstertruckene er populære og blir som regel solgt før jeg får sukk for meg. 
Jeg holder også på med noen skjørt som er sydd etter bestilling, men de får vente til i morgen for å bli ferdigstilt. 

Både genserne og buksene er sydd etter mønster fra "boka". På buksene valgte jeg å bruke "mine" jukselommer istedenfor de lommene som er i boka, men neste gang jeg syr skal jeg bruke utenpå lommene etter mønsteret.

Fikk bilde av denne skjønne prinsessa i innboxen på FB i dag, måtte bare spørre om lov til å dele det med dere. Syns det er så morsomt å få bilder av klærne i bruk :)

Ha en fin kveld! :)


tirsdag 12. november 2013

Bare bambus


Det begynner å bli en stund siden jeg bestilte disse deilige bambusstoffene fra Myllymuksut. Det eneste jeg har sydd til lillesnuppa her i huset, av disse stoffene, er denne kjolen, som jeg tenkte hun kan ha på seg i barnehagen på Fredag når de skal "feire" bursdagen hennes som er på Lørdag.
Vanskelig å få med på bildet, men på aplikasjonen har jeg sydd en "diamant". Det er en knapp kjøpt fra S&S, den har blitt superpopulær her i huset siden alt som er bling er tingen.

Sees bedre her:
Hello Kitty har jeg laget med silhouette maskinen og strøket på baksiden av ett utklippet hjerte, det er stoff likt det på armene. Egentlig skulle jeg lage en større kitty, men heldigvis lagde jeg en prøvelapp og fant ut at bambus frotteen ble helt blank av å strykes såpass lenge på(ca. 50sek)
Fant da ut at jeg kunne prøve sånn som dette og sy det på etterpå. Ble veldig fornøyd både jeg og frøkna sjøl. Enkelte ganger kan det være vanskelig å få vist hvor flott stoffene er, på bilde og slik syns jeg det ble med denne kjolen.
Nå venter jeg på en pakke fra Janus, med ull fra rull. Gleder meg masse til å sy flere barnhageklær til lillesnuppa, som har vokst fra det meste av det vi har i hus :)

Ha en fin kveld!



onsdag 6. november 2013

Reflexlue

Jeg skulle bare rydde litt på syrommet, men fikk gjort litt annet også. Endelig fikk jeg sydd en fleecefôret hals og hengelue til min venninne Kristin. Begynner å bli en stund siden hun bestilte det, så nå var det på tide å få det gjort.
Navnet skulle vært lengere ned mot pannen, nå vet jeg det til neste gang. Så får vi se om hun "godkjenner" denne :)
Slik ble det

Jeg er ingen lueperson sjøl, men tror jeg må lage meg en slik for noen ganger MÅ man jo faktisk bruke lue her i det kalde nord. Jeg har laget en stjerne av reflex på andre siden, sånn at man kan bli sett fra begge sider.
Jeg har forresten fått en ide jeg ikke klarer helt å gi slipp på,  det er at jeg har veldig lyst å kjøpe meg broderingsmaskin. Skal sjekke litt priser og modeller. Kom gjerne med tips om du vet om en bra maskin som ikke er så altfor dyr.

Ha en fin kveld!

tirsdag 5. november 2013

Navneluer

Det er alltid en god følelse når man er ferdig med en bestilling, spesielt når det er snakk om 13 stk navneluer. Ganske mye mer arbeid enn det jeg hadde tenkt det skulle være. Men nå er de ferdige og jeg er veldig fornøyd og håper bestiller blir like fornøyd.

Med denne pakken er også en kosekjole, som blir den siste av sitt slag dette året. Har kommet ut av tellinga, men det kan kanskje være nr. 15-16 i rekken.

Ha en fin kveld!


søndag 3. november 2013

En "givende" dag

På Fredag morgen kommer jeg på jobb og en kollega sier at hun har funnet et par lester i strikkekurven, som sikkert passet til lillesnuppa mi. Så da fikk jeg et par kjempeflotte ull lester til henne. 
Når jeg litt seinere på dagen drar til byen med en av beboerne der jeg jobber, så kommer innehaveren av en butikk på senteret hvor jeg bruker handle bla garn og sier at hun har en sybok som hun ikke trenger. Hun spør om jeg vil ha den, for det er mest mønster for slike stoffer som jeg syr i.
Spør om jeg ble glad da :)

Så nå er jeg den lykkelige eieren av Fam Irvolls bok "Sy klær til kidsa"

To nye sybøker og ingen tid til å sy..hm..får smøre meg med tålmodighet og drømme om hva jeg har lyst å sy.

Ha en fin kveld!